23948sdkhjf

Smittskyddsläkare med koll på patientsäkerhet

Smittskyddsläkaren Stephan Stenmark har många järn i elden. I början av veckan delade han ut kondomer på en skola i Skellefteå för att förhindra spridningen av könssjukdomen klamydia. Och när MedTech Magazine träffar honom ute på Arlanda några dagar senare kommer han från en tvådagarskonferens för smittskyddsläkare i Sigtuna.
Stephan Stenmark inledde sin karriär som vapenfri tjänstepliktigt vårdbiträde för snart tjugosju år sedan. Bäst minns han det eviga letandet efter patientjournaler i arkivet och inne på läkarexpeditionerna. I dag är han känd som en eldsjäl i kampen mot antibiotikaresistens och spridningen av vårdrelaterade infektioner. Förutom smittskyddsläkare i Västerbotten är han vice ordförande i nationella Stramanätverket och medlem i Svenska Infektionsläkarföreningens styrelse. Han drivs av känslan av att kunna göra skillnad och vara med och påverka vårdens utveckling mot allt större patientsäkerhet.

– Allt går inte att lösa via e-learning. Ibland måste man träffa kollegor och diskutera nya strategier, etiska överväganden och andra svåra frågor inom vården, säger han.

Läs hela artikeln om Stephan Stenmark här!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063