23948sdkhjf

Internationell hälsa - ny svensk satsning i Thailand

Hösten 2013 startar Mälardalens högskola en ettårig påbyggnadsutbildning i internationell hälsa, där studierna äger rum på Rangsit University i Bangkok, Thailand.
Utbildningen riktar sig till sjuksköterskor, sjukgymnaster, socionomer och folkhälsovetare som är intresserade av globala hälsofrågor och internationellt hälsoarbete - och som vill vidareutbilda sig i Thailand.

- Det är en del av vårt internationaliseringsarbete vid högskolan. Vi vill ge studenterna en möjlighet att studera och lära känna en kultur, som ser annorlunda ut än vår inom området hälsa, vård och välfärd. I den nya utbildningen Internationell hälsa kommer de svenska studenterna att få en inblick i internationellt hälsoarbete på plats i ett land som har en annan typ av hälsosystem, berättar Lena Hallström, avdelningschef och lektor i folkhälsovetenskap vid Mälardalens högskola.

Nära samarbete med Thailand
Sedan några år har Mälardalens högskola ett nära samarbete med hälsoministeriet och flera lärosäten i Thailand. Eftersom många svenskar turistar i Thailand har hälsoministeriet eftersökt vårdpersonal kunniga både i den svenska och thailändska hälsovården. Utifrån det har högskolan byggt upp ett utbyte inom området hälsa, vård och välfärd med några thailändska lärosäten. Thailändska studenter inom vård kommer till Mälardalens högskola och svenska studenter får åka till Thailand.

Sista ansökningsdag 16 januari
Den nya utbildningen i Internationell hälsa är ett påbyggnadsår och behöriga att söka är utexaminerade folkhälsovetare, sjukgymnaster, sjuksköterskor eller socionomer. Studieåret är förlagt till Rangsit University i Bangkok och deras internationella campus, där studenterna bor och studerar tillsammans med studenter från hela världen. Ansökningstid pågår nu och fram till den 16 januari 2013.

Mer information finns på www.mdh.se/hvv
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063