23948sdkhjf

Godkännande innan sammanslagning mellan Baxter och Gambro

Konkurrensmyndigheterna ska godkänna Baxters köp av Gambro innan fusionsprocessen kan starta och än är det oklart hur den svenska verksamheten påverkas.
"Business as usual", enligt kommunikationsdirektören. Godkännandeprocessen förväntas vara klar under den första halvan av 2013, först därefter kommer eventuella omorganisationer startas.

- Vi fungerar än så länge som två helt separata bolag, innan affären godkänts av berörda konkurrensmyndigheter är det “business as usual” som gäller. Vi befinner oss bara i början av den här förändringsprocessen så jag kan inte uttala mig om hur framtiden ser ut varken för verksamheten eller för personalen säger Gerd Bergh, global kommunikationsdirektör på Gambro.

Näringsminister Annie Lööf sa förra veckan till tidningen Sydsvenskan att hon fått uppgifter som tyder på att inga personalneddragningar kommer att göras till följd av uppköpet. Uttalandet kan dock inte bekräftas av Gambros kommunikationsavdelning.

- Det påståendet får stå för Annie Lööf, vi kan inte säga något om hur det kommer att se ut framöver, säger Gerd Bergh.

Gambro grundades 1964 av affärsmannen Holger Crafoord i Lund, där bolagets huvudkontor också ligger. I dag arbetar totalt cirka 7 500 personer globalt på Gambro, 850 av dem på anläggningen i Lund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064