23948sdkhjf

Var tionde patient smittas på sjukhus i Sverige enligt DN:s granskning

Var tionde patient i Sverige smittas av sjukdomar när de lagts in på sjukhus i Sverige, 1 500 patienter dör varje år till följd av detta. Det visar Dagens Nyheters granskning av svenska sjukhus.
1 500 patienter dör varje år i onödan på svenska sjukhus. Över hälften av alla som får infektioner i vården har fått det via sin kateter. Det svenska medtechbolaget Bactiguard har en unik lösning för att förhindra vårdrelaterade infektioner med en unik yta som finns på urinvägs-, blodvägs- och luftvägskatetrar. I höstas vann Bactiguard sin första upphandling i Sverige i Kronobergs län och Blekinge. Vårdrelaterade infektioner är ett globalt problem och i USA och Japan har redan Bactiguards produkter använts av över 110 miljoner patienter.

Nästan var tionde patient i Sverige smittas av sjukdomar skriver i Dagens Nyheter den 12 december i en artikel som bl a listar de sjukhus i Sverige som har flest vårdrelaterade infektioner. I toppen på den listan finns Linköpings universitetssjukhus, Mälarsjukhuset i Eskilstuna och Karolinska som samtliga ligger över 12 procent.

Läs mer på www.dn.se/nyheter/sverige/vi-maste-hitta-satt-att-minska-smittan
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078