23948sdkhjf

IT i vården-priset 2012 utdelat

I torsdags i förra veckan delades ”IT i vården-priset” ut på Grand Hotel i Stockholm. Totalt fyra priser, varav tre gick till pristagare som använder Cambio COSMIC, ett e-hälsosystem från Cambio Healthcare Systems.
Cambio COSMIC var också en viktig del i de tre pristagarnas vinnande koncept
- Fantastiskt roligt även för oss, säger Tomas Mora Morrison, VD på Cambio Healthcare Systems. Det här är kunder med vilka vi jobbar mycket nära och vi vet vilket oerhört jobb som ligger bakom de här prestationerna.

Juryns stora pris gick till Capio S:t Göran , för sitt strategiska sätt att använda IT i sin verksamhet. Precis som Britta Wallgren, VD, sammanfattar i segerintervjun så är IT en del av deras verksamhetsplan och inte ett eget projekt.

- Det är klart att vi känner oss också hedrade av utmärkelsen, säger Tomas Mora Morrison. Cambio COSMIC är ju basen i deras e-hälsosystem.

På Capio S:t Göran kommer man framöver att genomföra flera förändringar som baseras på Cambio COSMIC, bland andra COSMIC Nova Ward Whiteboard, pekskrärmar som används för att planera verksamheten på avdelningarna, samt Cambio COSMIC eRemiss, där remisser och svar ska kunna skickas mellan t ex vårdcentraler inom Stockholms Läns Landsting och Capio S:t Göran.

Landstinget i Värmland fick sitt pris för smidiga processer när patienter anländer till sjukhus och vårdcentraler. Man har tagit bort kort- och kontantbetalning och fakturerar i stället kundens alla besök en gång i månaden. Man har också infört enhetstaxa för alla typer av besök och har också en lösning med e-frikort som skickas hem med eBrev när frikortsbeloppet uppnåtts.

Med hjälp av Cambios lösning Cambio COSMIC Självbetjäning kan patienten själv checka in när denne kommer på ett bokat besök på sjukhuset i Karlstad. Detta avlastar personalen som får mer tid för andra viktiga arbetsuppgifter.

Landstinget i Uppsala Län med Benny Eklund i spetsen för arbetsgruppen fick ett specialpris för sitt långvariga arbete med att ge patienten rätt att själv få läsa sin journal i patientportalen ”Sustains” som
försörjs från Cambio COSMIC.

Även i Uppsala är det många nyheter på gång, bland annat ska patienten själv kunna uppdatera sitt patientkort i Cambio COSMIC, skriva hälsodeklaration inför till exempel besök samt kunna kommentera sin journal när de läst den.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078