23948sdkhjf

SyntheticMR vann Go Global Medtechs utmärkelse för ”Bästa internationaliseringsplan"

Torsdagen den 8 november var det avslutningsceremoni för årets upplaga av internationaliseringsprogrammet Go Global Medtech som arrangeras av affärsacceleratorn STING (Stockholm Innovation & Growth) i Kista Science Tower, Stockholm. Juryn, som bestod av erfarna personer från medtechindustrin, utsåg Linköpings-företaget SyntheticMR till årets vinnare av Bästa internationaliseringsplan.
Torsdagen den 8 november var det avslutningsceremoni för årets upplaga av internationaliseringsprogrammet Go Global Medtech som arrangeras av affärsacceleratorn STING (Stockholm Innovation & Growth) i Kista Science Tower, Stockholm. Juryn, som bestod av erfarna personer från medtechindustrin, utsåg Linköpings-företaget SyntheticMR till årets vinnare av Bästa internationaliseringsplan.

Juryns motivering löd:

”Företaget har tagit fram en lösning som ger ett tydligt kundvärde och etablerat kontakt med ledande kliniker i världen. Dessutom har man inlett samarbeten med stora företag i branschen och därmed skapat förutsättningar att påbörja sin internationalisering på allvar”.

– Jag är verkligen jätteglad för detta pris. Konkurrensen här är stor och att vinna var verkligen ingenting jag förväntade mig. Priset är en bekräftelse på att vi tänkt rätt i företaget och att vår plan på att expandera utomlands förmodligen håller. Att lyckas med en expansion utomlands vore så klart den yttersta bekräftelsen, säger mottagaren av årets pris, Camilla Sandberg, QAM på Linköpings-företaget SyntheticMR, som har utvecklat SyMRI®, en programvara som förbättrar och effektiviserar undersökningar med magnetresonans, MR.

Förutom äran bestod priset av ett års medlemskap i branschorganisationen Swedish Medtech som delades ut av Carl Wadell på Swedish Medtech.

Det är för fjärde året i rad som STING genomför Go Global Medtech-programmet. Syftet är att skapa bättre förutsättningar för svenska medtechföretag att växa och expandera utomlands.

– Det har varit ett riktigt bra arbete och jag tror alla företagen i Go Global Medtech i år kommer att gå långt. Det finns ett stort behov av internationaliseringsprogrammet och det är väl investerade pengar. Att utveckla programmet är en självklarhet genom att lyfta arbetet med att vrida och vända på affärsmodeller för att nå rätt exportmarknad, säger Mikael von Dorrien på Innovationsbron, en av sponsorerna.

– Det har verkligen varit en bra blandning av duktiga föreläsare. Det som är rätt intressant att titta på är att Go Global Medtech visat sig vara en väldigt lyckat satsning inom medtechbranschen men svårare att genomföra inom andra branscher. Nu måste vi ta inspiration från detta till de andra branscher vi jobbar med, säger Tomas Jonsson på Innovationsbron.

Go Global Medtech består av fem olika avsnitt om två dagar vardera, dvs totalt tio intensiva dagar samt en avslutningsdag. Åtta till tio små, innovativa medtechföretag från hela landet deltar i programmet. Syftet är att bolagen under programmet ska arbeta fram sin egen internationaliseringsplan. Stort fokus läggs på USA-marknaden men även de viktigaste länderna i Europa och Asien ingår. Stora svenska medtechföretag agerar värdar under programmet och delar med sig av sina erfarenheter till deltagarna.

– Det har varit fantastiskt och bra att få dela erfarenheter med andra som deltagit i programmet. Det är värdefullt att få kunskaper om andra länder och olika system. Man får möjlighet att ta del av misstag andra företag gjort och därmed få möjlighet att undvika att göra samma misstag själv. Det finns så många olika möjligheter, här får man kunskap om hur man ska nå dit, säger Ylva Dalén på företaget Jump & Joy.

– Detta är ett helt fantastiskt program som vi nu kört under fyra års tid och närmare 40 svenska medtechföretag tagit sig igenom. Det ska bli intressant att följa upp dessa bolag framöver för att se hur de lyckats med sin försäljning utomlands, säger Olof Berglund, affärscoach inom medtech på STING och programledare för Go Global Medtech.

Värdföretag för årets omgång har varit Phadia, Uppsala; Johnson&Johnson Nordics, Sollentuna; Gambro, Lund; Elekta, Stockholm och Mawell, Solna.

De bolag som deltagit i Go Global Medtech 2012 är Antrad Medical, ForAxon, Hemcheck, Inerventions, Jump&Joy, Linkura, Nordic Biopharma, Ortoma, Synthetic MR och Tridentify.

Nästa års Go Global Medtech går av stapeln under våren 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078