23948sdkhjf

Nytt franchisekoncept för omsorg för äldre till Sverige

Home Instead Senior Care, en multinationell franchiseorganisation inom äldreomsorg etablerar sig i Sverige. Ett seminarium för blivande Master franchisetagare äger rum i Stockholm den 29 november på amerikanska ambassaden.
Nytt franchisekoncept säkerställer omsorg för äldre

Home Instead Senior Care, en multinationell franchiseorganisation inom äldreomsorg etablerar sig i Sverige. Ett unikt seminarium för blivande Master franchisetagare äger rum i Stockholm den 29 november på amerikanska ambassaden.

Enligt Socialstyrelsen får dagens äldre i genomsnitt mindre hemtjänsttid per person nu än för nio år sen. Samtidigt som vårdplatserna på äldreboendena har blivit färre så ökar antalet äldre. Och det kan vara svårt att upprätthålla känslomässig vård i en vårdsektor under ökande tryck, där antalet pensionärer är snabbt ökande.

Home Instead är för första gången värd vid ett seminarium för blivande master franchisetagare i Stockholm den 29 november.Seminariet syftar till intresserade företagare som brinner för att arbeta inom äldreomsorgen och ser en unikt tillfälle genom att blimaster franchisetagare i Sverige.

Vid seminariet kommer Bob Maguire, global franchice utvecklingschef på Home Instead att presentera Home Instead och dessfranchise-nätverk och modell inom äldreomsorg. Detta är första gången Home Instead har öppnat upp sin franchise-nätverk tillsvenska folket.

Home Instead grundades av Paul Hogan och hans fru Lori Hogan i Omaha, Nebraska 1994 och är baserat på en önskan att erbjuda en annan typ av vård än den rent praktiska hjälpen till äldre. Den anställde är typiskt medelålders eller äldre. Vårdgivaren hjälper till med shopping och lätt rengöring, den främsta rollen är att prata och ge uppmärksamhet och omsorg. Home Instead har specialiserat sig i privata tillägg till grundläggande vård för äldre, där de praktiska uppgifterna spelar en sekundär roll i förhållande till värdena för emotionell omsorg och en permanent fastsättning för äldre. Idén har visat sig så populär att Home Instead för närvarande representeras av närmare 1 000 oberoende franchise-partners över hela världen.

Home Instead är redan i drift i grannländerna Finland och Nederländerna. Nu står den svenska marknaden i blickfånget. De kommande månaderna kommer de att undersöka marknaden för en ambitiös franchisepartner att driva sin verksamhet här.

- Home Instead har erbjudit prisbelönt hemtjänst i över 18 år och genom vårt unika franchise-nätverk har vi tagit hand om och stödjat den äldre befolkningen i 16 länder runt om i världen. Detta är första gången vi har ett seminarium master franchisetagare i Sverige ochvi ser fram emot möjligheten att möta passionerade affärsmän- och kvinnor som är intresserade av att investera och utöka räckvidden för våra tjänster till Sverige ", säger Paul Hogan Grundare och styrelseordförande i Home Instead Senior Care.

- För oss är Sverige en mycket intressant marknad. Vi har goda erfarenheter från Danmark och Finland, där äldreomsorg på många sätt liknar den i Sverige. Det ställs höga krav på servicenivåer, och folk är villiga att betala lite extra för en hjälp åt sig själva eller sina nära och kära, säger Bob Maguire, som är global utvecklingschef på Home Instead i USA.

Seminariet kommer vid en tidpunkt då Sverige, liksom många länder i världen, står inför en aldrig tidigare skådad ökning av äldre befolkning. För Sveriges del innebär detta att nästan 25 procent av invånarna år 2030 kommer att vara över 65 år, jämfört med drygt 17 procent i dag. Antalet personer som är 80 år och äldre kommer under samma period att öka från knappt en halv miljon till omkring 750 000.

Anders Fernlund, juridisk franchise expert på Nova arbetar med att hjälpa amerikanska franchise-företag att etablera sig i Sverige.

Idén med franchise är att ha ett förpackat koncept som håller och det tycker han att Home Instead har då de etablerats i flera länder och har ett väl beprövat och fungerande system.

- Med tanke på RUT-avdraget i Sverige så är det här klockrent för företagare att våga ge sig in på. Det som är bra är att det redan finns ett uttänkt system och att här etableras lokala företagare inom hemtjänst som anställer lokala personer i sin ort, säger Anders Fernlund.

Första Home Instead Senior Care Master Franchise Seminarium i Stockholm
Seminariet kommer att äga rum på torsdag 29 november på amerikanska ambassaden, Dag Hammarskiölds väg 21, kl 13.30-16.30. Värd för seminariet är Bob Maguire, Global Franchise Development Director på Home Instead Senior Care. Övriga föreläsare är lokalaexperter att presentera information om de rättsliga aspekterna av franchising i Sverige samt sociala konsekvenser som är förknippade med en snabbt åldrande befolkning. Dessutom kommer en europeisk Master franchisetagare att dela med sig av sina erfarenheter som partner inom organisationen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081