23948sdkhjf

The best is yet to come

Världens två största ekonomier har stått i fokus den senaste tiden. I USA har president Barack Obama valts för en ny fyra års period och i Kina har det utsetts en ny ledare, Xi Jinping. Förhoppningsvis kommer han att arbeta vidare på Hu Jintaos planer för en genomgripande sjukvårdsreform. I USA fortsätter implementeringen av Obamacare. När världens två största ekonomier spenderar pengar på sjukvård borde svensk medtechindustri spås en blomstrande framtid.

På 10 år byggde entreprenören Shori Zand ett vårdföretag från 2 till 1200 anställda och 400 miljoner i omsättning. Längs vägen har hon brottats med utmaningar som avlöst varandra, men utmaningarna är också det som drivit henne framåt. Läs om barnmorskan som trotsade Jante på sidan 18.
Vi har även hälsat på hemma hos Uppsalaföretaget EVRY, IT-tjänsteföretaget med ca 10 000 anställda i Norden. EVRY Healthcare, är leverantör till tjugo landsting i Sverige. Möt Ylva Hennig och hennes kollegor, som vill effektivisera svensk sjukvård, på sidan 42.

Sist men inte minst, missa inte Tomas Puusepps krönika på sidan 48 om vikten varför medtech inte får försvinna under begreppet life science!

Trevlig läsning!

Ulrika

Har du åsikter eller synpunkter. Maila mig gärna på ulrika@medtechmagazine.se

* “The best is yet to come” President Barack Obama i sitt segertal
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078