23948sdkhjf

Ansells handskserie TouchNTuff® uppvisar längre genombrottstider

Ansell Ltd., en global ledare inom skyddslösningar, har tillkännagivit att deras nitrilhandskserie TouchNTuff® har uppvisat längre genombrottstider för kemikaliepermeation* jämfört med konkurrerande märken i en oberoende forskningsstudie som genomförts av Centexbel**.
Resultaten bekräftar att TouchNTuff ® -sortimentet är marknadsledande och att ingen annan nitrilhandske för engångsbruk motstår ett större antal industrikemikalier under längre perioder, eller erbjuder ett bättre skydd.

TouchNTuff ® -sortimentet finns i två modeller (92-600 and 92-605) och har utformats för att skydda personer som arbetar i miljöer där de riskerar att utsättas för stänk av skadliga kemikalier. För dessa handskar använder Ansell en särskild nitrilsammansättning med en utomordentligt mjuk känsla och bättre fingerkänsla för hantering av svårhanterade produkter med ett utmärkt torrgrepp (t.ex. glas).

Isabel Meurisse, Category Manager för TouchNTuff ® Europa, säger att ”Ansells TouchNTuff ® -handsksortiment firar 20-årsjubileum i år, en passande milstolpe för ett etablerat sortiment som har kommit att bli liktydigt med kvalitet. Vi är stolta över att ha processer och konsekvensnivåer som överträffar branschstandarden, och TouchNTuff ® -sortimentet är baserat på marknadsledaren Ansells teknologi och design. Den oberoende forskningsstudien som utförts av Centexbel är en viktig bekräftelse av både dessa teknologier och ett handsksortiment som erbjuder utmärkt komfort, slitstyrka och skydd.”

Forskningsarbetet som utfördes av Centexbel (ett oberoende forskningsinstitut för textilindustrin) visade att TouchNTuff ® -serien med nitrilhandskar konsekvent uppvisade signifikant längre genombrottstider jämfört med konkurrerande märken när det gällde vanliga laboratoriekemikalier som isopropanol och xylen.

Handskmodellen 92-600 är 240 mm lång och har krage med rullad kant och slätt greppmönster. Modellen har en unik kemisk permeabilitet och hållbarhet baserat på en Ansell-specifik nitrilblandning. Modellen levereras i kartonger med 100 st.

Handskmodellen 92-605 är 300 mm lång och har greppmönster på fingertopparna. Den långa kragen ger ett ökat skydd och har bättre passform utanpå klädesplagg, vilket gör detta till en idealisk handske för användning i farmaceutiska laboratorier. Modellen levereras i kartonger med 100 st.

* Med genombrottstid menas tiden (i minuter) det tar för en kemikalie att tränga igenom handsken. Ju längre genombrottstid, desto längre tid tar det för en kemikalie att tränga igenom handsken. Det betyder att handskar med längre genombrottstid skyddar användaren under längre tid. Genombrottstiden kan ge en fingervisning om hur länge en handske kan förväntas utgöra en effektiv barriär mot kemikalier och vätskor när handsken är helt nedsänkt i kemikalien.

**Centexbel är ett oberoende, belgiskt textilforskningsinstitut som erbjuder testning, certifiering, rådgivning och FoU-tjänster till textilindustrin. Forskningsinstitutet strävar efter innovation och hållbar utveckling som ytterligare kan förbättra den belgiska och europeiska textilindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063