23948sdkhjf

Svenska E-hälsoföretaget Cambio startar dotterbolag i Danmark

Cambio Healthcare Systems startar ett dotterbolag i Danmark med kontor i Århus. Steffen Lerche, 45 år, knyts till företaget som verkställande direktör för den danska verksamheten. Han kommer närmast från tjänsten som National Account Executive på SAS Institute. Svenska Cambio Healthcare Systems utvecklar och levererar IT-system till landsting, regioner och stora privata hälso- och sjukvårdsorganisationer i Sverige, Danmark och Storbritannien. Nu är siktet inställt på Norden.

– Vi ser en stor potential i den danska marknaden. Som marknadsledare i Norden, och med en stor kundbas i Danmark, är det ett naturligt steg att stärka vår närvaro där, säger Tomas Mora Morrison, VD för Cambio Healthcare Systems.

E-hälsosystemet Cambio COSMIC används redan av Region södra Danmark (företagets största kund), Danska Försvaret samt Färöarna.

– Vi ser också stora potentialer i andra danska regioner och södra delarna av Sverige. Vi befinner oss i en tid där IT är helt avgörande för utvecklingen av vårdsektorn. Som en del av Cambio Healthcare Systems ser jag att vi har den mest kvalificerade kompetensen och bästa systemen, säger Steffen Lerche, nytillträdd VD för Cambio Healthcare Systems i Danmark.

Steffen Lerche har en lång och professionell bakgrund inom e-hälsa efter sina år på IBM/Acure, CSC Scandihealth och nu senast SAS Institute. Han är ett välkänt namn inom industrin som talesman för Leverantörsföreningen och som VD för V-Chi Leverantörsforum. Han är också med i ett flertal ledningsgrupper och styrelser.

– Vi är mycket stolta och glada över att Steffen Lerche är med från början och vi vet att hans kompetens och erfarenhet kommer att bidra till vår väntade expansion i Danmark, säger Tomas Mora Morrison, VD för Cambio Healthcare Systems med huvudkontor i Linköping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078