23948sdkhjf

Cambio Healthcare Systems får nya ägare

Cambios grundare, nyckelpersoner och Valedo Partners Fund II AB har kommit överens om att förvärva Cambio Healthcare Systems AB. Cambio är den ledande svenska leverantören av informations- och ledningssystem för sjukvård. Med Valedo som ny delägare får Cambio ökade resurser, i form av kompetens och kapital, för att ytterligare driva tillväxt och långsiktigt investera i produkt- och serviceerbjudanden som möter sjukvårdens ökande krav på mer avancerade och kostnadseffektiva IT-lösningar.

Sedan starten 1993 har Cambio drivit utvecklingen av mjukvara för nordiska digitala vårdadministrativa system och är idag en ledande svensk leverantör av IT-lösningar för akut- och universitetssjukhus, primärvård och specialistsjukvård i Sverige, Danmark och Storbritannien, med fler än 85 000 användare.

Med sin öppna, modulära, Java-baserade tekniska plattform kan Cambio erbjuda stegvis införande, alltså att ersätta äldre system efter hand, och därmed kostnadseffektiva implementeringar med ett minimum av störningar i den dagliga verksamheten. Cambio har ett omfattande utbud av applikationer för e-hälsa – för patientadministration, kliniskt vårdstöd och för avdelningar som akut, förlossning, etc. Cambios system ger högre kvalitet och effektivare sjukvård, kortare ledtider i sjukvårdsprocesser, ökat patientdeltagande samt lägre drifts- och underhållskostnader.

Marknaden för vårdadministrativa system ökar tack vare applikationernas förmåga att hantera tilltagande sjukvårdsvolymer och stigande vårdkostnader, men även för att de kan förbättra patientsäkerheten och vårdens kvalitet. Cambio ligger i framkant för att leverera innovativa, flexibla och kostnadseffektiva IT-lösningar som mobila applikationer och pekskärmar (där läkare kan använda en bärbar dator för att hantera patientdata, behandlingar etc). Bolaget omsätter cirka 200 miljoner kronor och har cirka 300 anställda i Stockholm, Linköping, Reading (Storbritannien) och Colombo (Sri Lanka).

"Den globala hälso- och sjukvårdsmarknaden står inför stora utmaningar med stadigt växande vårdvolymer och ökade krav på vårdkvalitet, samtidigt som regeringar måste ta itu med och även vända stigande sjukvårdskostnader”, säger Tomas Mora Morrison, grundare och VD för Cambio.

”Vi utvecklar moderna, innovativa och kostnadseffektiva vårdadministrativa system och kan hjälpa och stödja vårdgivare att möta dessa utmaningar. Med tanke på Cambios starka utveckling under de senaste åren och vår nuvarande position är det nu, inför vår nästa utvecklingsfas, ett lämpligt tillfälle att välkomna en ny delägare med stor och relevant erfarenhet. Med ytterligare stöd och kapital från Valedo är vi mycket entusiastiska över våra framtida möjligheter.”

Affären förutsätter vissa godkännanden och dess villkor offentliggörs inte.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064