23948sdkhjf

NHS köper 10 st Elekta Synergy

Brittiska NHS Supply Chain förvärvar tio linjäracceleratorer för behandling av cancer från Elekta
Avancerade strålbehandlingssystemet Elekta Synergy moderniserar strålbehandlingen vid NHS sjukhus

CRAWLEY, England, 18 juni – NHS Supply Chain utrustar sjukhus i Storbritannien med toppmodern cancerbehandlingsutrustning genom köpet av tio Elekta Synergy® strålbehandlingssystem. Systemen levereras under de kommande 18 månaderna. Avtalet är ett led i arbetet med att råda bot på bristen på linjäracceleratorer i Storbritannien och byta ut åldrande utrustning. Enligt det brittiska rådgivningsorganet NRAG (National Radiotherapy Advisory Group) kommer enbart NHS i England att behöva byta ut ett stort antal linjäracceleratorer under perioden 2012–2016*. Ordern bokfördes i Elektas fjärde kvartal räkenskapsåret 2011/12.

– Det är mycket hedrande att NHS Supply Chain har valt behandlingslösningar från Elekta som ett led i förbättringen av cancervården i Storbritannien. Vi hoppas kunna vara ett fortsatt stöd i deras arbete och strävar efter att vara en värdefull partner till NHS sjukhus nu när de satsar på att stärka sin cancervård, säger Bill Yaeger, Executive Vice President, Elekta Oncology.

Genom köpet av Elekta Synergy får NHS Supply Chain världens första linjäraccelerator där bildstyrning i 3D och 4D ingår i behandlingsplaneringen. Systemet är utrustat med bildbehandlingsverktyg som hjälper läkarna att visualisera tumörer och normal vävnad samt deras rörelse.

Den integrerade digitala linjäracceleratorn hjälper NHS Supply Chain’s sjukhus och kliniker att utvecklas i takt med kliniska nyheter såsom Volumetric Modulated Arc Therapy (VMAT) och systemuppgradering med multibladskollimatorn Agility™**.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096