23948sdkhjf

Ny chef för CellaVisions dotterbolag i Nordamerika

CellaVision AB (publ) har utsett Peter Wilson till President CellaVision North America med ansvar för bolagets verksamhet i USA och Kanada. Peter Wilson ingår idag i CellaVisions koncernledning som marknadschef och tillträder sin nya tjänst som dotterbolagschef den 1 september 2012.

Peter Wilson kommer att ansvara för CellaVisions verksamhet i Nordamerika vilket inkluderar de två dotterbolagen i USA respektive Kanada, och rapporterar direkt till VD. Dotterbolagens funktion är försäljning, marknadsföring samt support till partners och slutkunder.

"Jag är mycket glad att Peter Wilson ska leda CellaVisions sälj- och marknadsarbete i Nordamerika. Peter har haft flera nyckelroller på CellaVision sedan 2000 och har en omfattande erfarenhet av bolaget, våra marknader, konkurrenter och kunder. I Nordamerika har våra satsningar på partnersamarbeten parallellt med egen försäljning haft en avgörande påverkan på våra försäljningsframgångar och Peter har utmärkta förutsättningar för att fortsätta utveckla verksamheten framåt", säger Yvonne Mårtensson, VD och koncernchef CellaVision AB.

Peter Wilson är civilingenjör med inriktning kemi. Han har många års erfarenhet från global lansering av ny teknik och nya produkter. De senaste tio åren har han haft seniora befattningar på marknadsavdelningen på CellaVision, varav de senaste fem åren från en position i ledningsgruppen. Före CellaVision arbetade han för Foss, en leverantör av laboratorieutrustning till livsmedels- och spannmålsindustrin, bland annat i USA. Han efterträder Dave Autry, som lett verksamheten sedan 2009.

Nordamerika är CellaVisions viktigaste tillväxtmarknad. Under 2011 utvecklades marknaden väl och stod för cirka 60 % av bolagets totala omsättning. I USA sker försäljningen genom distributörerna Sysmex och Beckman Coulter, båda globala, ledande bolag på hematologimarknaden, samt genom support av CellaVisions egen försäljningsorganisation. I Kanada säljer CellaVision direkt via det egna dotterbolaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078