23948sdkhjf

Växjö väljer Tietos lösning inom vård och omsorg

Helheten viktigast när Växjö väljer Tietos lösning inom vård och omsorg

Växjö kommun har valt Tietos verksamhetssystem Procapita som IT-stöd för vård och omsorg. Affären, som berör 2400 anställda, omfattar även option på hemtjänstplanering och mobil hemtjänstrapportering. Helhetslösningen innebär både snabbare och säkrare information för de anställda och ökad säkerhet och trygghet för omsorgstagarna.

-Vi gjorde en helhetsbedömning och ser stora fördelar med att planerings- och uppföljningssystemen är sammanhängande, och att det redan finns en färdig integration mellan verksamhetssystemet Procapita och planeringssystemet Laps Care, säger Camilla Lundqvist, IT-samordnare inom Växjö kommuns omsorgsförvaltning.

-Systemen är uppbyggda med en integrerad process mellan planering och rapportering med säker informationshantering. Det har kommunen sett som en viktig faktor, säger Jahn Sundin, affärsansvarig för Procapita.

Optionen på Tietos planeringssystem Laps Care gäller för avrop hösten 2011, och den mobila hemtjänstrapporteringen Movit för avrop våren 2012. Kommunen räknar med att det nya IT-stödet ska vara fullt utbyggt under 2012. Procapita kommer då att ha omkring 2400 användare inom samtliga yrkesgrupper i den kommunala omsorgen. Avtalet löper på tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tio år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Löneenkät visar: Regionernas arbetsterapeuter halkar efter
Biovica får labbcertifiering i USA
Ameli Norling blir ny hälso- och sjukvårdschef på SKR
Satsning på bättre vård för personer med funktionsnedsättningar
Humana beviljas inhibition – kan fortsätta verksamhet tills vidare
”Nanokikare” ska avslöja cellens inre
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.11