23948sdkhjf

1300 personer på ny mässa

MEDICINTEKNIK & MEDICINSK IT 2011 bjöd på otaliga möten och affärsmöjligheter på Kistamässan


MEDICINTEKNIK & MEDICINSK IT 2011 på Kistamässan i Stockholm har precis avslutats. Det var första gången som mässan arrangerades och totalt tog 1 316 besökare chansen att ta del av branschens senaste nyheter. Det blev två fullmatade dagar med möten och affärer i fokus.

Mässan är den första i sitt slag som helt fokuserar på medicinteknik och medicinsk IT. Branschens tongångar inför mässan var positiva då båda dessa stora områden blir alltmer sammanlänkade med ett ökande behov av integration mellan medicinteknik och vårdens specifika IT-lösningar. Utställarna visade alltifrån diagnostik- och laboratorieutrustning till engångsartiklar, sjukhusinredning och IT-lösningar.

Som Jonathan Björkehag, medicinteknisk ekonom på Karolinska universitetssjukhuset säger under sitt besök på mässan:

- Den här mässan passar perfekt mitt arbetsfält. Jag letar konkret efter företag vi kan arbeta ihop med och det ser ljust ut! Jag har varit på många bra seminarier. Hög standard på föredragen och helt rätt ämnen.

Seminarieprogram med spetskompetens
För att skapa en komplett mässupplevelse bjöd arrangören easyFairs på ett omfattande seminarieprogram. Redan på tisdagsmorgonen inledde dagens premiärtalare Mark Levengood med inspirationsföreläsningen ”Liv i förändring och förvirring” – om vikten att våga anta utmaningar och sätta upp nya mål för framtiden. Föreläsningen drog fulla bänkrader – liksom många andra föredrag. Han följdes sedan av representanter från den medicintekniska- och it- eliten, bland andra professor Bo Dahlbom från IT-universitetet i Göteborg, säkerhetsexperten Jonathan James, överläkare Karin Båtelsson från Sahlgrenska Sjukhuset och många fler.

– easyFairs koncept går ut på att skapa en spännande och effektiv mässupplevelse på två dagar där besökaren får en koncentrerad dos av de senaste nyheterna, ny kunskap och inspiration. Man ska få allt på ett ställe, säger Annette Sturesson, projektledare på easyFairs.

Totalt fick besökarna chansen att ta del av 40 föreläsningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Löneenkät visar: Regionernas arbetsterapeuter halkar efter
Biovica får labbcertifiering i USA
Ameli Norling blir ny hälso- och sjukvårdschef på SKR
Satsning på bättre vård för personer med funktionsnedsättningar
Humana beviljas inhibition – kan fortsätta verksamhet tills vidare
”Nanokikare” ska avslöja cellens inre
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.079