23948sdkhjf

Blekingeväljer Tieto för IT-stöd

Blekingekommuner väljer Tieto i gemensam upphandling

Blekingekommunerna Sölvesborg, Olofström, Karlshamn och Ronneby har tecknat ett gemensamt avtal med Tieto gällande IT-stöd för den kommunala vård- och omsorgsverksamheten. Helhetslösningen inkluderar även drift och bygger på Tietos verksamhetssystem Procapita. Avtalet möjliggör både kostnadsbesparingar, ökat fokus på kärnverksamheten och gemensamt kunskapsutnyttjande för de fyra kommunerna.

-Det är en tydlig trend att allt fler kunder väljer att inkludera driften. Det kräver mycket kompetens och investeringar att ha driften i egen regi. Vi erbjuder sedan många år drifttjänster för Procapita, säger Tomas Mo, affärsansvarig för Tietos affärsområde vård och omsorg.

- En av våra styrkor är att vi har ett tätt samarbete med våra kunders avdelningar för applikationsutveckling och applikationssupport. Det innebär korta felsökningstider med största möjliga fokus på kunden, säger Pär Vilbern, som är projektledare för införandet av den tekniska plattformen i Blekingekommunerna.

Totalt berörs omkring 3000 anställda i de fyra kommunerna av det nya avtalet. Samtliga kommuner som deltog i upphandlingen rankade Procapita högst. Genomgående omdömen var bra funktionalitet och hög användarvänlighet. Den senaste versionen av lösningen har fått utökad funktionalitet där bland annat färre moment krävs för samma uppgift.

- Systemet är lätt att ta till sig. Här blir information som de anställda tidigare fått söka efter väldigt tydlig. Systemet har hög flexibilitet, säger Pia Carlsson, IT-samordnare inom omsorgen i Sölvesborgs kommun.

För att maximera samarbetet och kunskapsutnyttjandet tänker kommunerna nu även samverka vid själva införandet av Procapita

-Vi ser bara fördelar med att samarbeta över kommungränserna, inte minst ekonomiska, avslutar Pia Carlsson.

I slutet av 2010 genomfördes även en upphandling inom individ- och familjeomsorgsverksamheten av Blekingekommunerna Olofström, Karlshamn och Ronneby. Även där valet föll på verksamhetssystemet Procapita.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14