23948sdkhjf

Anders Weilandt ny VD i Diabetes Tools AB

Anders Weilandt har utsetts till ny VD för det svenska medicinteknikföretaget Diabetes Tools. Grundaren och tidigare VD Lars Liljeryd lämnar därmed över rodret för att kunna fokusera på forsknings- och utvecklingsarbetet inom bolaget. Anders Weilandt har bred erfarenhet inom medicinteknik från ledande befattningar inom Stille och tidigare Ascendia.

Anders Weilandt är 49 år och kommer närmast från egen konsult-verksamhet och tidigare från koncernchefsbefattningen på Stille, ett anrikt svenskt noterat medicintekniskt företag. Dessförinnan var han under lång tid verksam som VD för Ascendia, ett utvecklingsbolag med flera internationella framgångar inom biopsi och interventionell radiologi.

– Det skall bli mycket spännande att få möjligheten att leda ett innovativt svenskt bolag med ett tydligt och fastlagt strategiskt fokus på vetenskaplig hantering av folksjukdomen diabetes. Bolaget närmar sig nästa fas i sin utveckling, då resultatet av mångårig forskning och produkt-utveckling skall introduceras på marknaden, säger Anders Weilandt.

– Vi har sedan en tid sökt efter en kompetent och erfaren VD inom medicinteknik för att jag skall kunna ägna mig åt teknikutveckling och innovationsverksamhet fullt ut. Med sin internationella erfarenhet och breda kunskap inom medicinteknik, både från entreprenörsverksamhet och större bolag, har vi i Anders Weilandt funnit den slags ledare som vi behöver för att genomföra de kommande faserna i bolagets utveckling, med sikte att bli världsledande inom vår nisch, kommenterar Lars Liljeryd, överlämnande VD i Diabetes Tools.

Anders Weilandt tillträdde som VD 1 februari.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063