23948sdkhjf

Brighter AB tecknar avtal för nordiska marknaden

Brighter AB utvecklar en unik integrerad allt-i-ett lösning som förenklar vardagen för diabetiker och förbättrar egenvården. Nu har Brighter AB och Rubin Medical AB tecknat ett samarbetsavtal rörande försäljning av Brighter ABs produkter i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Totalt omsätter målsegmentet 3 miljarder kronor årligen på de nordiska marknaderna.
Bara i Norden finns det 1,3 miljoner diabetiker. En stor andel av dessa måste ha med sig ett flertal olika produkter för att kunna sköta sin dagliga egenvård. Konsekvensen av dåligt efterlevd egenvård är allvarliga komplikationer såsom synförlust, njurfel, neuropati som i värsta fall leder till amputation. "Brighters produkter tar med sin teknik ett unikt helhetsgrepp för diabetesvård. Vi är glada att vi får vara med i processen redan nu, för vi tror att detta kommer att bli en succé" säger Mikael Cederhag, grundare och ägare av Rubin Medical. "Rubin strävar efter att erbjuda högkvalitativa produkter som förenklar vardagen för diabetiker och Brighter erbjuder precis detta för injektionsbehandlade diabetiker."
"Vi är oerhört glada och stolta över att ha Rubin Medical med oss här i Norden. Deras ambition att vara närmare kunden än någon annan är helt i linje med vår egen" säger Truls Sjöstedt, VD på Brighter AB. "Deras kompetens och kunskap om de nordiska marknaderna ger oss en stor fördel när det gäller att få spridning så fort som möjligt på dessa marknader."
EU och USA är de marknader Brighter siktar på främst för vidare expansion. Av dessa marknaders 55 miljoner diabetiker utgör ca 14 miljoner Brighters kärnsegment. Brighters lösningar är patentsökta på världens största marknader för att kunna genomföra en framgångsrik global expansion.

Om Brighter AB: 
Brighter utvecklar och kommersialiserar innovativa lösningar för egenvård av diabetes. Bolaget är ett STING Alumni-bolag och har tidigare finansierats av ALMI och Innovationsbron. Bland nuvarande privata investerare finns Lasse Tenerz (en av Radi Medicals grundare) samt KAS Innovationsfond (en verksamhet inom Karl-Adam Bonniers stiftelse).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094