23948sdkhjf

Skelex förvärvar Bioservos Ironhand

Skelex tar nu över rättigheterna till Bioservos Ironhand. Bolagen tecknade ett avtal om förvärv i förra veckan. 

Den 17 juni ingick Bioservo och Skelex ett avtal om förvärv av rättigheterna till systemet Ironhand. Systemet består av en handske samt en ryggsäck eller höftväska med ett kraftpaket och aktiveras med hjälp av sensorer när användaren rör på händerna. Handsken är avsedd att förstärka handgreppet hos användaren.

Förvärvet innebär att Skelex, som har sitt huvudkontor i Nederländerna och som utvecklar artificiella exoskelett för industriella tillämpningar, även får licens på teknologin för att vidareutveckla, tillverka och sälja nya produkter.

Överenskommelsen innebär också startskottet för ett partnerskap mellan de två företagen för att gemensamt utveckla teknologier för industrin samt hälso-och sjukvården.

Fortsättningsvis kommer Bioservo fokusera på att bland annat utveckla och sälja bolagets produkt Carbonhand som bygger på företagets teknik SEM (eng. Soft Extra Muscle) för personer med nedsatt handfunktion.

– Efter att ha förfinat och vidareutvecklat tekniken och skapat lösningar för både patienter och industriarbetare, gör bolaget nu ett strategiskt val att helt fokusera på att hjälpa människor med nedsatt handfunktion att återfå sitt oberoende och återuppta vardagliga aktiviteter. Bioservos Carbonhand-produkt har varit en framgång i Europa och har börjat ta fart i USA, och bolaget fokuserar nu på ytterligare tillväxt på dessa marknader, säger Petter Bäckgren, vd för Bioservo, i ett pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.331