23948sdkhjf

Vårdkonflikten: Nytt bud från medlarna

Ett nytt bud från medlarna i vårdkonflikten lämnas på torsdagen till parterna, Sobona och Vårdförbundet.

Vårdförbundet har ännu inte lyckats komma överens med Sobona och Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, om ett nytt kollektivavtal och den fjärde juni inledde förbundet en strejk för kortare arbetstider i ett antal regioner. Nu meddelar facket att medlarna kommer att lämna en ny hemställan till Vårdförbundet och de kommunala bolagens arbetsgivarpart Sobona.

– Vi är väldigt angelägna om att konflikten och strejken ska kunna avslutas med ett bra avtal för våra medlemmar så att vi kan ge en god hälso-och sjukvård. Vi ser fram emot att ta del av hemställan. Efter ett halvår av förhandlingar skulle vi bli besvikna om arbetsgivarna inte gått oss till mötes i våra krav för att rädda vården, säger Sineva Ribeiro, ordförande för Vårdförbundet, i ett pressmeddelande.

Enligt henne har Vårdförbundet inte varit delaktiga i att ta fram hemställan och vet inte vad den innehåller. Facket kommer tidigast fatta ett beslut imorgon den 14 juni.

Gällande Sveriges Kommuner och Regioners, SKRs, avtalsområde sker ingen medling, skriver Vårdförbundet i ett pressmeddelande. Men enligt SKR jobbar de tillsammans med Sobona för att nå fram till ett nytt avtal, skriver TT. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.105