23948sdkhjf

Mölnlycke vill omfamna startup-bolag: ”Viktig del av vår strategi”

Mölnlycke Health Care inleder en ny satsning med syfte att engagera sig i nystartade företag. Genom ett inkubatorprogram ska bolaget, tillsammans med entreprenörshubben Yuncture, identifiera och samarbeta med startups inom medicinteknik.

I september startar Göteborgsbaserade Yuncture sitt 15:e inkubatorprogram, denna gång med en särskild satsning på medtech-bolag tillsammans med Mölnlycke Health Care.

Startup-bolagen som söker till inkubatorprogrammet kommer att matchas med mentorskompetens från Yuncture och Mölnlycke Health Care.

– Att engagera sig med startups inom innovation och utveckling är en viktig del av vår strategi för att utforska nya arbetssätt. Vår ambition är att skapa innovativa lösningar som bidrar till ett friktionsfritt flöde i operationssalen, säger Fredrik Wallefors, vice vd för OR Solutions, Mölnlycke, i ett pressmeddelande.

Programmet riktar sig till entreprenörer som driver innovativa koncept, inklusive fysiska och digitala produkter och tjänster, som har kopplingar till kirurgiska flöden.

Om Yuncture

Yuncture grundades 2017 och är ett helägt dotterbolag till företagsgruppen Hammarviken. Göteborgsbaserade Hammarviken Företagsutveckling investerar i mindre och medelstora bolag.

Källa: Hammarviken Företagsutveckling

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078