23948sdkhjf

Kommuner och diagnostikbolag uppmärksammades på Vitalis

Stratipath, Övertorneå kommun och Kalix kommun i samarbete med 14 andra kommuner i Region Norbotten har fått ta emot utmärkelser vid sjukvårdsmässan Vitalis som just nu pågår i Göteborg.

Stratipath som utvecklat AI-baserad precisionsdiagnostik tilldelades Health Tech Award under tisdagen. Bolaget har idag en CE-märkt produkt för riskindelning av bröstcancerpatienter.

– Att hålla på med innovation är mycket av en kamp eftersom man vill att så många som möjligt ska förstå vad man håller på med. Så det här priset betyder jättemycket för oss, säger Lars Lengquist, Head of Marketing & Design på Stratipath, i ett pressmeddelande.

Han hoppas att utmärkelsen ska öppna dörrar för företaget.

Övertorneå prisades även dem under tisdagen. Kommunen kammade i år hem utmärkelsen årets e-hälsokommun 2024.

”En kommun som inte bara omfamnat digitaliseringens möjligheter, utan även investerat i att möta och förebygga dess risker”, lyder en del av juryns motivering.

– Det är jättekul att se hur långt vi har kommit med digitaliseringen. Hela kommunen har jobbat med detta i många år och det är vår aktiva inställning till digitalisering som har gjort det möjligt, säger Carina Kemppainen, äldreomsorgschef, Övertorneå kommun, i en kommentar.

Kalix kommun i samarbete med 14 andra kommuner i Region Norbotten prisades de med. Kommunerna fick Vitalis stipendium för sitt samarbete kring ett gemensamt verksamhet- och ekosystem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078