23948sdkhjf

Förvärv ska ge Tobii Dynavox direkt närvaro i Australien

Tobii Dynavox förvärvar Link Assistive, som är bolagets återförsäljare för kommunikationshjälpmedel i Australien och Nya Zeeland.

Link Assistiv, som har sitt huvudkontor i Adelaide, har för närvarande 21 anställda.Företagen har haft ett samarbete undre flera år men genom förvärvet får Tobii Dynavox en direkt närvaro vilket ses som en möjlighet att komma närmare sina kunder på marknaderna i Australien och Nya Zeeland.

– Våra senaste förvärv av återförsäljare i Irland och Danmark har på ett effektivt sätt stöttat fler människor som behöver kommunikationshjälpmedel. Eftersom Australien är en av de starkaste marknaderna för kommunikationshjälpmedel kommer vi att vara positionerade för att realisera marknadspotentialen och ge fler människor möjlighet att göra sin röst hörd genom närmare samarbete, säger Nils Normell, President Tobii Dynavox, Europe & Rest of the World, i ett pressmeddelande.

I affären betala Tobii Dynavox upp till 13 miljoner australiska dollar, motsvarande 93 miljoner kronor. Av köpeskillingen betalas 8 miljoner australiska dollar kontant, medan övriga 5 miljoner betalas beroende på finansiella prestationer under de närmaste två åren efter transaktionen. Förvärvet är villkorat av godkännande från relevanta myndigheter.

Tobii Dynavox utvecklar kommunikationshjälpmedel, som samtalsapparater och ögonstyrning, för personer med funktionsnedsättningar till följd av exempelvis ALS, cerebral pares eller ryggmärgsskador.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

1.148