23948sdkhjf

Artrosappen öppnar ny rehabklinik

Joint Academy, som erbjuder behandling för artros och ledsmärta via en app, har invigt sin första egenutvecklade rehabklinik i Stockholm. På kliniken i Nacka Forum bedrivs digifysisk fysioterapi och arbetsterapi, digitalt när det går, fysiskt när det behövs.

På den nyöppnade, egenutvecklade kliniken i Nacka arbetar Joint Academy på uppdrag av Region Stockholm, vårdval primärvårdsrehabilitering.

– Att kliniken är egenutvecklad innebär att vi själva startat verksamheten från grunden med vårt helintegrerade digifysiska arbetssätt redo från dag ett. Våra andra kliniker är förvärv där vi förädlar verksamheten med digifysisk vård, berättar bolagets marknadschef Henrik Rosengren för Medtech Magazine.

Sedan tidigare bedriver Joint Academy, förutom digital vård, också verksamheten i sex rehabkliniker i Sverige via Region Stockholm och Västra Götalandsregionen. Alla kliniker erbjuder digifysisk vård, där patienter får hjälp både via appen och kliniken.

– Det är spännande att ligga i framkant. Den feedback vi får av patienter och våra terapeuter på kliniken är mycket positiv, säger Adam Aledahl, verksamhetschef på Joint Academy Nacka Forum Rehab, i ett pressmeddelande.

Totalt arbetar över 300 terapeuter på Joint Academys plattform och över 150 000 patienter har behandlat sin artros och ledsmärta med hjälp av appen, uppger bolaget.

– Vi arbetar för att fler ska kunna leva ett aktivt liv utan ledsmärta, och samtidigt få behandling utan väntetid oavsett var du befinner dig, kommenterar Leif Dahlberg, medicinsk chef och medgrundare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094