23948sdkhjf

Tendos robothandske beviljas patent i USA

Det svenska bolaget Tendo har beviljats patent i USA för den medicintekniska produkten Tendo Onegrip. Det beviljade patentet är bolagets första på den amerikanska marknaden.

Det amerikanska patentverket United States Patent and Trademark Office (USPTO) har beviljat patent för produkten, vilket markerar en milstolpe i arbetet mot framtida marknadslansering i landet, skriver Tendo i ett pressmeddelande.

Om Tendo Onegrip

Tendo Onegrip, är ett mjukt och minimalistiskt handexoskelett, en bärbar hjälpmedelsteknik, som hjälper användaren att greppa och släppa föremål. Genom att använda smarta sensorer styrs produkten intuitivt av kroppens egna rörelser och kan assistera en rörelse som kroppen själv inte kan svara på.

Hjälpmedlet är gjord speciellt för personer som saknar tillräcklig greppförmåga på grund av en ryggmärgsskada.

Källa: Tendo

– USA utgör en av de mest betydelsefulla och inflytelserika marknaderna för medicintekniska produkter världen över. Genom att säkra detta viktiga patent öppnas möjligheter för oss att inleda strategiska diskussioner angående regulatoriskt godkännande och marknadslansering i USA. Denna milstolpe markerar början på en ny fas för Tendo, där vi kan utforska och etablera oss på en av världens mest konkurrenskraftiga marknader inom medicinteknik, kommenterar vd Sofie Woge, i pressmeddelandet.

Nyheten om godkännandet kommer bara dagar efter att Tendo också beviljats patent i Japan.

Artikeln är en del av vårt tema om Hjälpmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079