23948sdkhjf

Abera rekryterar chef till nyetablerat labb

Abera Bioscience meddelar att företaget rekryterar Ann-Christin Magnusson som labbchef för det nyetablerade labbet i Uppsala.

I mars tillkännagav Abera att de etablerar ett nytt laboratorium för vaccinutveckling i Uppsala, nu står det också klart vem som blir chef.

Ann-Christin Magnusson kommer senast från rollen som Staff Research Engineer på Cytiva och har sedan tidigare gedigen erfarenhet inom vaccinutveckling, skriver Abera i pressmeddelandet.

– Vi är mycket glada över att kunna göra den här rekryteringen och attrahera en person som Ann-Christin till Abera. Hon har precis de erfarenheter och kompetenser som vi behöver för att ta nästa steg i vår utveckling. Ann-Christin har startat upp och drivit flera labb vilket är värdefullt för oss som nu startar ett oberoende labb i Uppsala. Hon har dessutom mycket stor erfarenhet inom vaccinutveckling av bland annat vacciner mot virus, säger Maria Alriksson, vd på Abera Bioscience, i en kommentar.

Bolagets vd uppger också att Ann-Christin Magnusson kommer att vara en viktig resurs i deras utveckling av ett vaccin mot influensa.

– Abera har spännande teknologier och ett kompetent team. Jag ser fram emot att bli en del av bolaget och dess olika vaccinutvecklingsprojekt som har stor potential att förändra vaccinmarknaden, kommenterar nyrekryterade Ann-Christin Magnusson.

Om Abera Bioscience

Abera Bioscience är ett svenskt vaccin- och bioteknikbolag som bildades 2012. Abera besitter flera egenutvecklade och patenterade plattformsteknologier som möjliggör effektiv utveckling av vaccinkandidater, bland annat möjligheten att ge vaccin som nässpray. Utifrån sina plattformsteknologier har bolaget utvecklat flera vaccinkandidater och fokuserar i dagsläget på två huvudspår – pneumokocker och pandemiberedskap.

Källa: Abera Bioscience

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078