23948sdkhjf

Avancerad utrustning för miljoner försvunnen i misstänkt stöldhärva på sjukhus

Utrustning för narkos och patientövervakning för miljonbelopp har försvunnit i en misstänkt stöldhärva på Skånes universitetssjukhus i Malmö.

Enligt en intern rapport från Region Skåne, som TV4:s Kalla fakta tagit del av, saknas bland annat elva narkosapparater och åtta monitorer för patientövervakning i samband med operation.

Flera personer som kopplas till de misstänkta stölderna ska vara regionanställda som även driver privata verksamheter vid sidan om. I den interna rapporten beskrivs bland annat hur en före detta anställd på sjukhuset hämtar utrustning från ett förråd och kör iväg den till en privat klinik med Region Skånes egen transporttjänst.

En källa inom region Skåne uppger att det rör sig om utrangerade apparater som skulle behöva gå igenom en noggrann kontroll innan de på ett säkert sätt kan användas i vård av patienter.

– Det är klart att det är väldigt allvarligt att någon stjäl, men också väldigt allvarligt att äldre apparaturer används om den inte fungerar som den ska, säger chefläkaren Ulrika Pahlm till Kalla fakta.

Var den försvunna utrustningen finns och om den används för patienter är oklart.

Region Skåne har polisanmält de misstänkta stölderna och uppges ha skärpt säkerhetsrutinerna på sjukhuset.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079