23948sdkhjf

Tungt namn föreslås för ordförandeposten i Tobii Dynavox

Gitte Pugholm Aabo, tidigare koncernchef för Leo Pharma, föreslås ta över ordförandeklubban i medtechbolaget Tobii Dynavox.

Gitte Pugholm Aabo, som är dansk medborgare, har en lång karriär inom läkemedels- och medicinteknikbranscherna bakom. I 27 arbetade hon inom Leo Pharma, varav de sista 11 åren som vd och koncernchef. Senast var hon vd för danska GN Hearing, som tillverkar hörselapparater.

– Vi är mycket glada att Gitte Pugholm Aabo har accepterat vårt erbjudande att nomineras som ny styrelseordförande i Tobii Dynavox. Gitte har med framgång lett snabbväxande företag på många olika marknader. Tillsammans med ett starkt ledarskap är hon mycket väl skickad att leda styrelsen under nästa tillväxtfas för Tobii Dynavox , säger valberedningen ordförande Jan Andersson i ett pressmeddelande.

Vid inval kommer Gitte Pugholm Aabo att efterträda Åsa Hedin, som tidigare har meddelat valberedningen att hon inte står till förfogande för omval.

Tobii Dynavox utvecklar kommunikationshjälpmedel, som samtalsapparater och ögonstyrning, för personer med funktionsnedsättningar till följd av exempelvis ALS, cerebral pares eller ryggmärgsskador.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094