23948sdkhjf

Pharmacolog säger upp partneravtal med omedelbar verkan

“Undermålig säljprestation”. Med den förklaringen säger Pharmacolog upp avtalet med Codonics. Samtidigt ska företaget utreda en ny affärsinriktning.

Pharmacolog utvecklar verktyg för säker beredning av injicerbara läkemedel. Nu meddelar bolaget att partnerskapet med Codonics, som ingicks 2020, sägs upp med omedelbar verkan. 

Enligt Pharmacolog beror detta på att Codonics inte uppnått “i närheten” av de minimimål som satts upp för försäljning av produkterna Wastelog och Druglog på de marknader man avtalat, som exempelvis USA, Kina och Mellanösternregionen.

– Detta har haft en allvarlig negativ inverkan på vår verksamhet och därmed Pharmacologs ekonomiska stabilitet. Annulleringen av kontraktet är ett oundvikligt steg som samtidigt ökar förutsättningarna att fullt ut exekvera på bolagets uppsatta strategi, säger vd Lars Gusch i ett pressmeddelande.

Samtidigt meddelar företaget att man planerar att avyttra produkten Wastelog, och just nu för samtal med potentiella köpare. Pharmacolog uppger att en försäljning skulle stärka bolagets möjligheter att ge sig in i en ny affärsinriktning: förvärv av nischade, lönsamma och onoterade bolag inom medicinteknik och läkemedel. 

Styrelsen har beslutat att inleda arbetet med den nya affärsinriktningen “systematiskt och omgående”, med målet att bygga en företagsgrupp inom life science.

– Styrelsen har byggt upp ett unikt nätverk inom life science sektorn och framförallt mot mindre och medelstora företag. Många av dessa företag, även om de visar lönsamhet, saknar kompetens och finansiella resurser för att utveckla sina verksamheter vidare, säger Erik Hedlund, styrelseordförande och huvudägare i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172