23948sdkhjf

Hjärtstartare liten som ett glasögonfodral närmar sig marknaden

En defibrillator som i princip får plats i bakfickan. Det hoppas danska Ooono snart kunna lansera.

Teknikföretaget Ooono har länge jobbat med att lansera sin minidefibrillator Joule. Nu börjar de se ljus i slutet av tunneln.

– Vi är inte riktigt redo för lansering, eftersom det tar tid att få ut en produkt på marknaden. Men vi är nära att avsluta utvecklingen, så runt mitten av året räknar jag med att kunna hålla den färdiga produkten i handen, säger Ooonos grundare, Christian Walther Øyrabø.

Det betyder dock inte nödvändigtvis att Joule kommer ut på marknaden direkt, eftersom de fortfarande saknar den slutliga CE-märkningen.

Joule-defibrillatorn skiljer sig från andra hjärtstartare genom att den bara är lika stor som ett glasögonfodral och därför har ett betydligt mindre batteri. Den kan därför endast användas vid ett hjärtstopp, sedan behöver batteriet bytas ut.

Företaget Ooono började med att utveckla trafiklarm och senare en digital p-skiva. De senaste åren, i sin utveckling mot att bli ett bredare teknikföretag, har de även lagt till Sirène överfallslarm och, inom kort, Joule minidefibrillator till sortimentet.

Artikeln är tidigare publicerad i Medtech Magazines danska systertidning Medtech News.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.677