23948sdkhjf

Arbetsterapeuter tilldelas stipendier

Fackförbundet Sveriges Arbetsterapeuter har nu delat ut årets stipendium. Anna Romares, Ellen Odéus och Emy Hurtig är de tre arbetsterapeuterna som får pengar för sina projekt. 

Anna Romares kommer använda summan från sitt stipendium på 40 000 kronor till sitt masterprojekt där hon kommer att undersöka vilka erfarenheter och upplevelser, av att söka information på nätet, personer med intellektuell funktionsnedsättning har. Och Ellen Odéus ska titta närmare på föräldrars erfarenheter av unga med adhd och autisms sömnvanor. För detta tilldelas hon ett stipendium på 15 150 kronor.

Emy Hurtig som arbetar på dövblindmottagningen i Region Skåne tilldelas 54 012 kronor. Hon kommer, utifrån sin magisteruppsats om orientering och förflyttning av personer med dövblindhet, ta fram riktlinjer till verksamheter som arbetar med detta.

– Eftersom det i dagsläget inte finns några instrument eller instruktioner för hur orientering och förflyttning ska ges till personer med dövblindhet så riskerar det att insatsen ges med olika kvalitet till patienterna, säger  Emy Hurtig, i en nyhet på Sveriges Arbetsterapeuters webbplats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079