23948sdkhjf

”Så kan vården förkorta driftsavbrotten”

Störningarna i journalsystemet Take Care visar på ett större problem: sjukvårdens brist på teknisk analysförmåga av det nätverk man idag är. Det menar Niclas Molander, Sverigechef på Netscout.

I en debattartikel i Medtech Magazines systertidning Life Science Sweden konstaterar han att driftsavbrott av den typ som journalsystemet drabbats av i veckan är svåra att helt undvika.

”Problemet är bara att sjukvården inte har förmågan att analysera och snabbt åtgärda dem. För modern sjukvård är idag, tekniskt sett, något helt annat än tidigare. Servrarna står inte längre och snurrar i den egna källaren – sjukvårdens ekosystem är komplexa och består av allt från sjukhus, fristående kliniker, satellitkontor, forskningsanläggningar, externa tjänster för exempelvis bildanalys och i vissa fall sjukvård i hemmet”, skriver Niclas Molander.

Han anser att svensk sjukvård behöver acceptera att modern vård i dag i realiteten bedrivs som ett tekniskt nätverk, och att man behöver öka analysförmågan av det nätverket för att förkorta allvarliga driftsbrott. Läs hela debattartikeln här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095