23948sdkhjf

Företag bakom robothandske föreslås gå i likvidation

Bioservo Technologies, som utvecklar muskelförstärkande handskar, föreslås gå i frivillig likvidation. Ansträngningarna för att hitta en finansiell lösning har inte lyckats.

Bland annat har försäljningen av Ironhand, ett muskelförstärkande system utvecklat för arbetare inom industrin,  varit en besvikelse

”Trots stort intresse för bolagets teknologi från företag inom industrisegmentet och många genomförda utvärderingsprojekt har försäljningen av Ironhand inte levt upp till förväntningarna och viljan att i närtid investera i bolagets teknologi bedöms vara låg, skriver företaget i ett pressmeddelande.

När det gäller företagets andra produkt Carbonhand, som är ett hjälpmedel för personer med nedsatt handfunktion, har försäljningen ökat tillfredsställande i Sverige, Norge och Tyuskland, men har däremot inte kommit igång på nya marknader.

”Försäljningsvolymerna för Carbonhand är fortsatt på så låga nivåer att de inte kompenserar för utebliven försäljning av Ironhand inom industrisegmentet”, skriver bolaget.

Bioservos ledning och styrelse har sedan en tid undersökt olika alternativ, bland annat en försäljning av hela eller delar av företaget och möjligheter till kapitaltillskott, men inte nått framgång. Styrelsen ser därför en avveckling av företaget under ordnade former genom en likvidation som det bästa alternativet.

En extra bolagsstämma kallas samman där aktieägarna ska ta ställning till förslaget. Samtidigt fortsätter arbetet med att hitta en lösning.

– Det finns fortsatt en stark tro på teknologin och den potential som finns inom Life science-segmentet, och vi jobbar intensivt för att hitta en lösning som möjliggör att vi kan fortsätta tillhandahålla och vidareutveckla Carbonhand för patienter med nedsatt handförmåga, säger Petter Bäckgren, vd på Bioservo, i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om Hjälpmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065