23948sdkhjf

Tataa inrättar vetenskapligt råd

Tataa Biocenter bildar ett rådgivande vetenskapligt råd. Nu har de fem första experterna i rådet utsetts.

Det nybildade rådet ska ge vägledning åt bolaget i strategiska frågor, forsknings- och utvecklingsinitiativ och i frågor om serviceutbudet, enligt ett pressmeddelande.

– Deras samlade expertis kommer att vara ovärderlig när vi utökar vårt serviceutbud inom bioanalys, säger Sofia Adolfsson, Scientific Officer och Head of Bioinformatics på Tataa Biocenter.

Medlemmarna i rådet är:

Binodh DeSilva, som har en doktorsexamen inom bioanalytisk kemi och tidigare har varit ordförande för American Association for Pharmaceutical Sciences. Hon har innehaft ledande befattningar vid företag som Ultragenyx, Bristol-Myers Squibb och Amgen.

Kaia Sartori, doktor i läkemedelskemi med erfarenhet av ledande roller på bland annat Amador Bioscience (VP Bioanalysis and Biomarkers), AstraZeneca (Director of Integrated Bioanalysis) och PPD (Group Leader).

Lydia Michaut, som har en doktorsexamen inom molekylärbiologi och inom medfödd immunitet. Hon är idag Director Scientific Governance på Novartis.

Matthias Machacek, grundare och verksamhetschef för LYO-X AG, ett schweiziskt företag som erbjuder strategisk rådgivning och PK/PD-modelleringstjänster. Han har en doktorsexamen i Fluid Dynamics.

Zain Kassam, entreprenör, investerare, bioteknikchef, läkare, forskare samt medgrundare av Finch Therapeutics Group och Open Biome.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.564