23948sdkhjf

Fokus Hjälpmedel Stockholm har öppnat

Fokus Hjälpmedel är tillbaka – och därmed en lysande möjlighet för innovatörer, leverantörer och förskrivare att träffas och utbyta idéer, nyheter och erfarenheter.

Klockan 9 på onsdagen slogs dörrarna upp på Stockholmsmässan i Älvsjö och de första besökarna kunde börja botanisera bland 90-talet utställare, som presenterar det senaste inom förflyttning, gånghjälpmedel, trycksårsprevention, ögonstyrning, bilanpassning och allehanda andra områden inom hjälpmedelsfältet.

På programmet står även en rad seminarier och workshops för den som vill. Bland seminarieföreläsarna märks exempelvis Kicki Reifeldt och Erik Larson från HMC Hjälpmedelcenter Sverige, som presenterar det senaste inom förflyttningskunskap och smarta arbetssätt som gynnar både personal och vårdtagare.

Från Läkemedelsverket kommer Marie Mathiasson och Karl-Erik Westman för att berätta om hur anmälningar från hälso- och sjukvården leder till förbättringar av medicintekniska produkter, och Sodexos Joachim Hilding föreläser om hur vi ska klara hjälpmedelsförsörjning vid allvarliga kriser, eller rent av en krigssituation.

Dessutom kommer My Andersson, idag Norrbottens enda rehabinstruktör, att berätta om hur det var att få en svår ryggmärgsskada vid 23 års ålder, och om vägen tillbaka till en bra tillvaro och ett jobb där hon verkligen gör nytta.

Till det kommer flera workshops, bland annat om hur man kan köra rullstol med hjälp av smarta glasögon (!), om digitala verktyg som får vardagen att gå ihop, och om hur man bäst skräddarsyr en rullstol.

Fokus Hjälpmedel Stockholm pågår under onsdag och torsdag 25-26 oktober, och programmet är detsamma bägge dagarna.

Se mer om eventet Artikeln är en del av vårt tema om Hjälpmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08