23948sdkhjf

Hon blir vetenskapligt råd i arbetsterapi – ”Ett historiskt beslut”

Mathilda Björk, professor i arbetsterapi vid Linköpings universitet, har blivit utsedd till vetenskapligt råd åt Socialstyrelsen. Det är första gången som myndigheten tillsätter ett vetenskapligt råd i arbetsterapi.

Mathilda Björk är professor och ämnesföreträdare i arbetsterapi vid Linköpings universitet samt proprefekt vid Institutionen för hälsa, medicin och vård. Som vetenskapligt råd ska hon bland annat bistå Socialstyrelsen med kunskapsunderlag och bedömningar.

– Uppdraget som vetenskapligt råd hos Socialstyrelsen känns som en spännande och viktig uppgift. Jag ser fram emot att kunna bidra inom området arbetsterapi, särskilt i en tid av omvälvningar inom hälso- och sjukvården samt samhället som helhet, säger hon i ett pressmeddelande från Sveriges Arbetsterapeuter.

– Detta är ett viktigt och historiskt beslut som stärker arbetsterapin som profession och ämne, men även hela rehabiliteringsområdet ur ett nationellt perspektiv. Detta är något som vi i Sveriges Arbetsterapeuter arbetat mycket och länge för. Vi ser fram mot samarbetet med Mathilda Björk i hennes nya roll som vetenskapligt råd, säger Sveriges Arbetsterapeuters förbundsordförande Ida Kåhlin, i pressmeddelandet.

Artikeln är en del av vårt tema om Hjälpmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079