23948sdkhjf

Hörselförstärkare ska säljas direkt på apotek

För första gången blir en hörselförstärkare tillgänglig direkt på apotek.

Hörselförstärkaren Tyr har utvecklats i Sverige och marknadsförs av företaget Ondemove. Den är förinställd för en lätt till måttlig åldersrelaterad hörselnedsättning och behöver därför ingen utprovning, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Det är Apoteket som kommer att sälja produkten i 37 av sina fysiska butiker från början av oktober. Tidigare har den funnits att köpa online.

Tyr beskrivs som en kombination av en samtalsförstärkare och en avancerad hörapparat, och priset ligger runt 4 000 kronor.

– Genom butikslanseringen kan vi erbjuda enkel och effektiv hjälp för människor med nedsatt hörsel utan krav på utprovning. Vi är övertygade om att Tyr kommer göra en verklig skillnad i människors liv genom att förstärka deras förmåga att uppleva världen och ljuden omkring dem, säger Mohsen Haj-Bolouri, vd på Ondemove och en av utvecklarna bakom Tyr, i en kommentar.

Omkring 18 procent av den vuxna befolkningen i Sverige har någon form av hörselnedsättning, som i de vanligaste fallen är åldersrelaterad. Enligt Ondemove kommer tillgången till hörselförstärkaren i butikshyllorna att bidra till att minska trycket på hörselvården, där väntetiderna i regioner ofta är långa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078