23948sdkhjf

Vårdcentral polisanmäls för bedrägeri – krävs på 85 miljoner

Västra Götalandsregionen polisanmäler den privatägda vårdcentralen Min klinik i Göteborg och kräver den på 85 miljoner kronor. Enligt anklagelserna har kliniken fakturerat för vård som inte utförts.

På onsdagen beslutade regionens operativa hälso- och sjukvårdsnämnd att häva avtalet med vårdcentralen, som därmed tvingas stänga, enligt ett pressmeddelande.

Bakgrunden är en granskning av journaler med avseende på multimodal rehabilitering, MMR, en metod för behandling av patienter med långvarig ospecifik smärta.

– Det finns specifika kriterier som ska uppfyllas om man ska få bidrag för MMR, men inte i en enda av de 163 journaler som har granskas så uppfylls alla kriterier, säger My Alnebratt (S), ordförande i operativa hälso- och sjukvårdsnämnden, till Dagens Nyheter.

Västra Götalandsregionen uppger att man har betalat ut 85 miljoner kronor till vårdcentralen för MMR, men de medlen ska enligt granskningen inte ha kommit patienterna till nytta. Därför menar man att det finns goda grunder för att säga upp avtalet på grund av grov förtroendeskada, samt polisanmäla vårdgivaren och kräva tillbaka pengarna.

För den övriga vården på vårdcentralen har regionen inte upptäckt något som påverkat patientsäkerheten.

Vårdcentralen, som ligger i Krokslätt i södra Göteborg, har omkring 5 700 patienter som nu kommer att listas på den vårdcentral som ligger närmast folkbokföringsadressen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078