23948sdkhjf

Q-lineas vd aviserar sin avgång

Diagnostikbolaget Q-lineas vd Jonas Jarvius har meddelat att han kommer att avgå före sommaren 2024. Han uppges istället ta över som vd för ett USA-baserat life science-bolag.

Q-linea, som har sitt huvudkontor i Uppsala, utvecklar instrument för infektionsdiagnostik, med huvudprodukten Astar. Jonas Jarvius var med och grundade bolaget och har varit dess vd sedan 2008.

I samband med att han lämnar vd-posten kommer han istället att föreslås som styrelseledamot av tre av de största aktieägarna i bolaget, enligt ett pressmeddelande.

– Jag är glad och hedrad över att storägarna vill att jag fortsätter att bidra till Q-lineas framtida utveckling i en ny roll. Jag är stolt över vad vi har åstadkommit hittills, vi har byggt en stark kommersiell grund och jag hoppas få se Astar på den amerikanska marknaden innan jag avgår, säger Jonas Jarvius i en kommentar.

Företagets styrelseordförande Erika Kjellberg Eriksson hoppas att Jarvius erfarenhet och bakgrund i framtiden ska komma att tillföra värdefulla perspektiv i styrelsearbetet.

– Q-linea har byggt en stark grund och nu börjar sökandet efter en ny vd som kan ta bolaget genom nästa steg av kommersialisering, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079