23948sdkhjf

Hon tar över som vd på Scibase

Medicinteknikbolaget Scibase, som utvecklar AI-lösningar för hudsjukdomar, har utsett Pia Renaudin till ny vd och koncernchef.

Pia Renaudin kommer närmast från Senzime, där hon var vd och koncernchef mellan 2019 och 2023. Hon har tidigare även haft ledande positioner på bland annat Gilead Sciences, Stryker och Astra Zeneca.

– Hon har en lång meritlista av att utveckla och få verksamheter att växa och en bred internationell erfarenhet. Hon har byggt upp verksamheter från grunden till att nå försäljning på flera miljoner kronor i USA, en nyckelkomponent i vår tillväxtstrategi, säger Tord Lendau, styrelseordförande i Scibase, i ett pressmeddelande

Pia Renaudin tillträder den 1 oktober. Hon efterträder Simon Grant som lämnar vd-posten av personliga skäl, vilket meddelades i maj. 

Scibase, som har sitt huvudkontor i Stockholm, har utvecklat ett instrument för icke-invasiv detektion av hudcancer och andra hudsjukdomar. Lösningen bygger på en kombination av artificiell intelligens och elektrisk impedansspektroskopi, som ska ge objektiv information för att stödja hudläkare och andra vid kliniskt beslutsfattande.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078