23948sdkhjf

Vaccin Direkt får ny ägare: ”Idealisk partner”

Vaccin Direkt, som driver ett stort antal vaccinationsmottagningar i Sverige, byter ägare. Det nordiska investmentbolaget Impilo har förvärvat verksamheten från SEB Private Equity.

Vaccin Direkt har 27 mottagningar och 18 mobila kliniker i Sverige, och har även en mindre verksamhet i Finland. Bolaget har cirka 110 heltidsanställa och upp till 600 anställda under högsäsong.

Enligt pressmeddelandet kommer företagets ledningsgrupp att förbli intakt efter transaktionen.

– Impilos vårdfokus och erfarenhet gör dess team till en idealisk partner för att stödja Vaccin Direkt i nästa spännande fas i företagets utveckling, säger Toni Haapanen, vd för Vaccin Direkt, en kommentar.

Impilo har också investerat i Solnabaserade kontraktsforskningsbolaget Pelago, där man nu blir största aktieägare.

– Pelago har etablerat sig som en unik och mycket pålitlig teknik- och tjänsteleverantör inom utveckling av nya terapier, med stark tillväxt för företagets befintliga plattform som är centrerad kring dess patenterade Cetsa-teknologi, säger Victor Steien, partner på Impilo, i ett pressmeddelande.

Impilo blir nu största aktieägare i bolaget. Företagets grundare – professor Pär Nordlund vid Karolinska institutet, vd:n Michael Dabrowski och den vetenskapliga chefen Daniel Martinez Molina – kvarstår som betydande aktieägare i bolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094