23948sdkhjf

Paindrainer vann nordiskt pris för sin smärt-app

Det Lundbaserade medicinteknikbolaget Paindrainer har utsetts till vinnare av Nordic Health App Award 2023 för sin app för hantering av kronisk smärta.

Priset har lanserats av Nordic Innovation, en organisation under Nordiska ministerrådet, för att uppmärksamma de bästa hälsoapparna från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island.

Segraren valdes ut bland fem finalister som tidigare utsetts, en från vart och ett av de fem länderna.

Bidragen bedömdes utifrån Nordic Digital Health and Evaluation Criteria, som är en uppsättning standarder för utvärdering och ackreditering av digitala hälsoprodukter.

Priset delades ut vid Arendalsuka i Norge, som är ett slags motsvarighet till svensk Almedalsveckan.

Utmärkelsen är en bekräftelse för hela företaget, menar Paindrainers vd Erik Frick.

– Att vinna Nordic Health App Award 2023, i kombination med vår nyligen godkända registrering av FDA som medicinteknisk produkt klass 1, är extremt lovande för vår kommersialisering och ger spännande möjligheter till vår internationella expansion av Paindrainer, säger han i ett pressmeddelande.

Paindrainers app gör beräkningar baserade på artificiell intelligens för att coacha användaren med kronisk smärta i att planera sin dag utan att överskrida en viss smärtnivå och se till att det finns energi över till värdefulla aktiviteter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078