23948sdkhjf

Tobii Dynavox köper tysk leverantör för 177 miljoner

Det svenska medtech-bolaget Tobii Dynavox förvärvar tyska Rehadapt, som levererar monteringslösningar för tekniska hjälpmedel.

Affären, som offentliggjordes i ett pressmeddelande på fredagen, uppgår till 15 miljoner euro, vilket motsvarar närmare 177 miljoner kronor.

Tobii Dynavox utvecklar kommunikationshjälpmedel, som ögonstyrning, för personer med funktionsnedsättningar till följd av exempelvis ALS, cerebral pares eller ryggmärgsskador, medan Rehadapt levererar monteringslösningar, som fästen och hållare, för olika hjälpmedel.

De bägge företagen har varit partners sedan länge och Rehadapts monteringslösningar säljs idag tillsammans med bland annat Tobii Dynavox produkter.

– Förvärvet kommer att fördjupa detta samarbete ytterligare och ge möjligheter att skapa lösningar som gör det enklare för våra användare att få tillgång till och använda sina kommunikationshjälpmedel, säger Fredrik Ruben, vd för Tobii Dynavox, i ett pressmeddelande.

Rehadapt, med cirka 50 anställda och huvudkontor i Kassel i Tyskland, kommer att vara ett självständigt dotterbolag till Tobii Dynavox.

Förvärvet är villkorat av godkännande från relevanta myndigheter, men väntas gå igenom under tredje kvartalet 2023, enligt de bägge bolagen,

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078