23948sdkhjf

Chefläkare från Försvarsmakten ska styra upp Ivo:s tillsyn

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, har rekryterat Pierre Campenfeldt till en nyinrättad tjänst som tillsynschefläkare.

Pierre Campenfeldt kommer närmast från Försvarsmakten där han i en roll som försvarsinspektör för hälsa och miljö bland annat utövat tillsyn över sjukvården inom myndigheten. Han är överläkare i ortopedi och har haft ett antal olika chefsroller inom vården.

Den nya tjänsten har inrättats för att stärka utvecklingen av den medicinska kompetensen inom myndigheten, samt för att samordna de vetenskapliga råd och externa medicinska rådgivare som anlitas av Ivo.

– Jag ser fram emot att få fokusera på tillsyn inom vård och omsorg, områden som ligger mig nära och där jag kan dra nytta av min bakgrund som läkare. Min ambition är att jag nu snabbt ska sätta mig in i Ivo:s uppdrag och se hur jag kan bidra med att utveckla arbetssätt, kvalitetssäkra medicinska bedömningar och se hur läkarkompetensen inom myndigheten på bästa sätt tas tillvara, säger Pierre Campenfeldt i ett uttalande.

Han tillträder den nya tjänsten den 18 september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093