23948sdkhjf

Klart med Chalmers nya rektor

Martin Nilsson Jacobi har utsetts till ny rektor och vd vid Chalmers tekniska högskola. Han är idag vd för Chalmersstiftelsen och har en lång bakgrund inom lärosätet.

Martin Nilsson Jacobi är professor i komplexa system och har en bakgrund inom teoretisk fysik. Han är 50 år och har tidigare bland annat varit fakultetsordförande och prefekt vid Chalmers, och har även internationell forskarerfarenhet.

Nu ska han bidra till att uppnå målet för Chalmerkoncernens strategi: att 2041 vara ett av Europas främsta lärosäten.

– Ambitionerna är höga, men jag känner också väl till Chalmers starka sidor och potential och vet vad vi som stiftelseuniversitet är kapabla att åstadkomma. Jag ser fram emot att ta mig an uppgiften tillsammans med alla medarbetare – forskare, lärare och administrativ personal på Chalmers – våra studenter, bolag och stiftelser inom Chalmerskoncernen liksom externa samarbetspartners, säger Martin Nilsson Jacobi i ett pressmeddelande.

Martin Nilsson Jacobi efterträder den 1 september Stefan Bengtsson, som varit rektor i åtta år, och nu istället blir ny ordförande för högskolestyrelsen.

Rekryteringen av en ny rektor har pågått sedan oktober 2022, då det stod klart att Stefan Bengtsson inte skulle fortsätta. Martin Nilsson Jacobi valdes, enligt högskolans styrelse, ut bland ett 40-tal kvalificerade sökande som nominerats eller anmält intresse för tjänsten.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078