23948sdkhjf

SDS Medteq tas över av Prevas

Teknikkonsultbolaget Prevas övertar SDS Medteq och dess verksamhet, enligt ett pressmeddelande.

SDS Medteq med åtta medarbetare har sedan 2020 erbjudit regulatoriska tjänster och rådgivning till medtech-bolag i Sverige och internationellt.

Bolaget har tillhört SDS-gruppen, som i oktober i fjol förvärvades av amerikanska Cytel.

Nu har SDS och Prevas kommit överens om en verksamhetsövergång, som innebär att medarbetarna inom SDS Medteq samt pågående uppdrag går över i Prevas regi. Samtidigt tecknas ett samarbetsavtal mellan SDS och Prevas.

Övergången sker, enligt ett pressmeddelande från SDS, för att "skapa bästa möjliga förutsättningar för både medarbetare och kunder".

– Vi ser fram emot att nu befinna oss i ett sammanhang med Prevas starka närvaro inom life science och specifikt medtech. Tillsammans kan vi bygga vidare på våra erbjudanden där vi kan bidra med kunskap och nätverk kring kombinationsprodukter och läkemedelsnära produkter, säger Anna-Karin Alm, som fram tills nu varit vd för SDS Medteq, och även är återkommande krönikör i Medtech Magazine.

Robert Törnhardt är ansvarig för life science på Prevas:

– Vi känner varandra väl sedan tidigare och jag ser fram emot att tillsammans bygga vidare på vårt starka erbjudande inom life science. Här hjälper vi företag med att följa regler och myndighetskrav och utveckla innovativa lösningar för att snabbt få ut sin produkt på marknaden, säger han i en kommentar.

På SDS Life Science kommer verksamheten att fortsätta som vanligt, enligt vd:n Maria Lundberg.

– Vi ser stor potential i att vi kommer närmare Prevas och genom samarbetsavtalet kan arbeta tillsammans. Vi är experter på läkemedelsutveckling och Prevas på medicinteknikutveckling, och tillsammans kan vi effektivisera kundens hela kombinations- och läkemedelsnära projekt, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062