23948sdkhjf

Optimism på Braincool efter partneravtal och stororder

Lundbaserade Braincool har tecknat ett flerårigt distributionsavtal med det amerikanska medtech-bolaget Zoll. Ordervärdet uppges ligga på minst 100 miljoner kronor.

Avtalet omfattar leveranser av produkten Iqool System, ett kylningssystem för behandling av neurologisk feber, till USA samt Tyskland, Österrike, Schweiz och Nederländerna.

Braincools vd Martin Waleij menar att överenskommelsen innebär ett genombrott för Braincool.

– Zoll är en stor och global aktör inom intensivvårdsprodukter. Kombinationen av långt avtal och en initial fast order är viktig, då det ger Braincool stabilitet och möjlighet att omedelbart skala upp produktionen, säger han i ett pressmeddelande.

I avtalet ingår en fast initial order på 350 system samt ett stort antal kylplattor med som ska levereras under 2024-25. Martin Waleij menar dock att försäljningspotentialen är betydligt större på sikt allt eftersom marknaderna bearbetas.

– Avtalet med Zoll ger även utrymme för utökade leveranser under perioden 2024–2025 i det fall försäljningen överstiger de initiala beställningarna. Fler marknader kan också komma att läggas till, säger han.

Företaget bedömer att de ökade intäkterna i kombination med sänkta kostnader betyder att man kommer att kunna visa ett positivt resultat 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.073