23948sdkhjf

Efter FDA-godkännandet – Bibb genomför nyemission

Bibb Instruments, som utvecklar biopsiinstrument för tidig upptäckt av cancer, har beslutat att genomföra en nyemission på drygt tio miljoner kronor.

Det rör sig om en riktad nyemission som vänder sig främst till befintliga huvudägare och tillför bolaget 10,1 miljoner före emissionskostnader.

I mars i år fick Bibb marknadsgodkännande i USA för sin produkt Endodrill GI, som är ett eldrivet biopsiinstrument för endoskopisk provtagning, designat för att ge större och mer högkvalitativa vävnadsprover av misstänkta tumörer än befintliga produkter.

Likviden från nyemissionen ska användas för att utöka det kliniska programmet, inleda kliniska marknadsaktiviteter i USA och göra förberedelser inför kommersialiering.

– Vi är glada över det stora intresset att delta i kapitalanskaffningen trots den rådande turbulenta situationen på aktiemarknaden. Det är ett styrkebesked att en majoritet av Bibbs största ägare deltar i nyemissionen och nu kan vi fortsätta bygga värde i bolaget med det nyligen erhållna FDA-godkännandet i ryggen, säger bolagets vd Fredrik Lindblad i ett pressmeddelande.

Nyemissionen sker med stöd av ett bemyndigande från årsstämman i juni i fjol.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078