23948sdkhjf

Isab får miljonanslag för europeiskt antibiotikaprojekt

Medtech-bolaget Inhalation Sciences (Isab) har tilldelats 125 000 euro, motsvarande drygt 1,4 miljoner kronor, för sitt deltagande i ett europeiskt projekt för att utveckla inhalerade formuleringar av antibiotika.

Projektet "New Inhalation Formulations for Improved Delivery of Antimicrobials" (APRINHA) går ut på att ta fram en ny och effektiv inhalerad antibiotikabehandling för sjukhusinlagda patienter med nedre luftvägsinfektioner, en grupp som växte kraftigt under covid-19-pandemin.

Målet är att utveckla nya formuleringar som både kan behandla patienterna effektivt och bidra till att minska antibiotikaresistens, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Även Rise, Research Institutes of Sweden, ingår i projektet som ska pågå i 36 månader och koordineras från universitet i Zurich.

Isab, som har sitt huvudkontor i Huddinge, utvecklar och tillverkar lösningar för inhalationsforskning och har bland annat tagit fram teknologiplattformen Preciseinhale, som mäter hur inhalerade partiklar beter sig i lungorna och därmed ska möjliggöra noggrann dosering.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Klart med Chalmers nya rektor
”Breathalyzern” ska sniffa sig till sjukdomen
Inera får ny tillförordnad vd
SDS Medteq tas över av Prevas
Key2compliance startar samarbete med kanadensiskt företag
Flera vårdval tas bort i Stockholm

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109