23948sdkhjf

Norskt bolag drog längsta strået i budstrid om Sensidose

Den utdragna striden om att förvärva medicinteknikbolaget Sensidose tycks vara avgjord. Generikabolaget EQL Pharma drar sig ur, säljer sina aktier och lämnar vägen öppen för norska Navamedic.

I slutet av mars lade Navamedic det första budet på Sensidose, ett bolag som utvecklar läkemedelsdosering inom Parkinsons sjukdom. Den 20 april gav sig EQL Pharma in i leken med ett höjt bud, och sedan dess har budgivningen pågått i flera omgångar inför öppen ridå.

Från Sensidose sida har styrelsen under tiden konstaterat att båda budgivarna skulle bli goda ägare till företaget, och rådet till aktieägarna har varit att välja det bud som "är mer attraktivt ur ett finansiellt perspektiv".

Den 10 maj lades det senaste budet från Navamedic på 8,50 kronor per aktie i Sensidose, vilket är drygt 35 procent högre än utgångsbudet.

EQL:s styrelse skriver i ett pressmeddelande att "värderingen på Sensidose överskridit den nivå som styrelsen anser vara motiverat för att lämna ytterligare konkurrerande bud". Det aktieinnehav på cirka 13,2 procent som bolaget fått in kommer nu att säljas.

– Styrelsen utvärderar löpande olika förvärvsmöjligheter och i nuläget finns det intressantare möjligheter för oss än att sitta kvar som minoritetsaktieägare i Sensidose, säger Axel Schörling, vd för EQL Pharma, i pressmeddelandet.

Navamedic är ett norskt publikt aktiebolag med säte i Oslo. Bolagets aktie är noterad på Oslo Børs.

Sensidose grundades i Uppsala 1998 och flyttade till Sollentuna 2014. Företagets aktie handlas sedan april i fjol på Spotlight Stock Market.Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079